Testimonials

De leerlingen krijgen veel complimenten vanwege hun focus, hun gedrag, hun interesse en hun enthousiasme. Elke gastspreker wordt geconfronteerd met een regen van vragen. Wie een positief beeld had van  'de jeugd van tegenwoordig' krijgt bevestiging. Wie dat niet had, wordt aangenaam verrast door de leerlingen van WeekendKlas.

Vincent Icke - hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden gaf een lezing aan de leerlingen over afstanden in het heelal:
'Ik vond het een erg leuke middag. De leerlingen waren precies zoals ik ze graag zie: boordevol vragen en enthousiasme.'
 

Harriët Bijl-Atsma - notaris bij Teekens Karstens vertelde de leerlingen wat meer over haar beroep:

'Ik vind het leuk en belangrijk dat je op deze manier een steentje kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Het gebeurt niet vaak dat kinderen bekend worden gemaakt met verschillende beroepen en als dat wel het geval is op school dan zijn dat meestal de bekende beroepen.'


Robert Strijk - wethouder van Financiën, Economie en Bereikbaarheid liet de leerlingen alle knelpunten van Leiden zien en raadpleegde ze over het fileprobleem:
Ik was onder de indruk van dit leuke initiatief. Het enthousiasme, het commitment en de interesse van de leerlingen. Volgend jaar weer!

Jan Rous - woningcorporatie Portaal deed samen met collega's Umit Guney en Karin de Goede een wijkschouw : 'De kinderen deden goed mee, sterker nog waren zeer leergierig en enthousiast. Hun ”output”: posters met positieve boodschappen om het schoon, heel en veilig te houden in het complex hebben veel positieve reacties opgeleverd en ze hangen nu bij ons in het kantoor. Kortom ik kwam juichend thuis!" 


Jeroen van Rooij - piloot bij de KLM liet de leerlingen de pilotentest ondergaan:en de pilotentest: wie is er geschikt om piloot te worden?
 "Erg fijn om te zien dat het in Nederland niet alleen gaat om het automatiseren van vaardigheden, maar dat het ook gaat om een bredere kijk op de maatschappij. Door in contact te komen met verschillende mensen met verschillende beroepen leren kinderen uit hun koker te kijken en zich te verplaatsen. Zeer goed!"